Skip to main content

Desert Safari

We were in the desert! But it started a little differently.
We sat with the girls in the living room looking at the groupon offers. We found an event promising luxury desert safari with dinner for just 71 AED per person. We liked it, so we bought the voucher. But we used it 14 days later, because we were waiting for slightly milder weather.
From our little trip, a mass event for 15 people became in the last week. The bus picked us up at the apartments and drove us away from the city, where giant cars for eight people were waiting for us. They literally shattered our souls in the sand dunes, I hit my head a few times over the ceiling.
The cars brought us somewhere in the desert to a strange-looking resort. Then came a slightly more sad part of the trip - all activities will start at seven in the evening. It was half past four. Nevermind. So we try sandboarding, ie snowboarding on the sand dune. Heh... no... it was more of a manual shift on the sand.
Oh look! They have the camels here. That will be awesome. Oh, they just walk around in a small circle. Never mind. So let's try to enjoy it. You know I'm not an exaggerated animal protector, but like every person who has a little heart, I know when the animal is sad. Those camels were sad. And when I saw the conditions they live in, it didn't surprise me. For a moment we thought we'd steal them. But yes. I was riding a camel and it was cool - another thing from the bucket list.
After watching the sunset, we went back to the resort and starving waited for food that was still not coming. We spend our time trying henna tattoo and shisha. Then an appetizer came, cauliflower covered in dough <3. Followed by a dance number, in which some guy in his skirt was spinning round. Then he began to take off various layers of skirts, but unfortunately when he got to the last layer he finished his performance.
The main course was served, again in the form of swedish tables. And I have to say they had a really delicious mutton. Then there was a fire show performed again by a spinning man who didn't spin this time, he was just spitting fire. Pretty good. After a while, a belly dancer appeared on the stage. She was good, but she didn't want company. One guy tried to convince her that his moves were better, so she called security.
By her performence all production finished and we went to the cars that took us to our bus. I think we had the greatest fun in it, because the driver was playing the Romanian music from the beginning of the millennium and we convinced Michael to dance for us once again.
The trip was not bad, mainly because of who was there. We already have such a perfect group that is always fun to do anything with. But overall... well, theoretically, we could say that we got a lot of stuff on how much we paid, and we got a good food. But for those sad camels... I only give 3 points.
PS: There was a cat again. I don't like cats.

*CZECH*

Safari v poušti
(pozn. tak se to opravdu jmenuje)

Byly jsme v poušti! Ale začalo to trochu jinak.
Seděli jsme s holkama v obýváku a koukali na nabídky na gruponu, což je něco jako emirátskej slevomat. Našli jsme událost slibující Luxusní safari s večeří za pouhých 71 AED na osobu. To se nám líbilo a tak jsme si voucher koupili. Ale využili jsme jej až teď, o 14 dní později, protože jsme čekali na trošku mírnější počasí.
Z našeho malého výletu se za poslední týden stala hromadná akce pro 15 lidí. Autobus nás vyzvedl u bytu a odvezl kamsi za město, kde už na nás čekali obří auta pro osm lidí, která z nás v písečných dunách doslova vytřepali duši, několikrát jsem se praštila do hlavy o strop.
Auta nás dovezla někam do pouště k takovému zvláštně vypadajícímu resortu. Pak přišla mírně smutnější část výletu – veškeré aktivity začnou až v sedm večer. Bylo půl páté. No nic. Tak zkusíme sandboarding, tj. snowboarding na písečné duně. Heh… ne… bylo to spíš manuální posouvání po písku.
Hele mají tu velbloudy. To bude super. Aha, oni jen chodí do kolečka. No nevadí. Tak si to zkusíme užít. Víte, že nejsem nějaký přehnaný ochránce zvířat, ale jako každý člověk který má trochu srdce poznám, když je zvíře smutné. Ti velbloudi byli smutní. A když jsem viděla, v jakých podmínkách bydlí tak mě to ani nepřekvapilo. Chvíli jsme uvažovali, že je ukradneme. Ale ano, jezdila jsem na velbloudovi a bylo to cool - další věc ze seznamu.
Po sledování západu slunce jsme se odebrali do resortu a dost hladoví čekali na jídlo, které stále stále nepřicházelo. Čas jsme si krátili tetováním hennou a vodní dýmkou. Pak přišel předkrm, obalovený květák <3. Následovalo taneční číslo, ve kterém se nějaký týpek v sukni točil dokola. Pak si začal sundávat různé vrstvy sukní, ale bohužel jak se dostal na poslední vrstvu skončil.
Podával se hlavní chod, opět formou švédských stolů. A musím říct že měli opravdu výborně dochucené jehněčí. Následovalo ohňová šou, taktéž v podání točícího se muže, který se tentokát netočil, jen plival oheň. Docela povedené. Chvíli po něm se na pódiu objevila břišní tanečnice. Byla dobrá, ale nechtěla společnost. Jeden týpek se jí snažil přesvědčit o tom, že jeho pohyby jsou lepší, tak na něj zavolala ochranku.
Jejím vystoupením skončila veškerá produkce a my se odebrali k autu, které nás odvezlo k našemu autobusu. Myslím, že největší zábavu jsme zažili právě v něm, jelikož nám řidič pouštěl rumunskou hudbu přelomu tisíciletí, na kterou nám Michael opět odvážně zatančil.
Výlet to nebyl špatný, hlavně z toho důvodu, kdo tam všechno byl. Máme už takovou skupinku, se kterou je vždycky sranda, ať děláme co děláme. Ale celkově… no teoreticky by se dalo říct, že na to, kolik jsme zaplatili jsme dostali spoustu věcí a dobře jsme se nadlábli. Ale za ty smutný velbloudy… dávám jen 3 body.
PS: Byla tam zas kočka. Nemám ráda kočky.

Comments